HOE WERKT HET?

Veelzijdige geluidsverbeteraar
Het grote verschil tussen de MS-8 en andere audioproducten voor de auto is dat de MS-8 niet de bestaande componenten, zoals een luidspreker of versterker, vervangt maar wordt toegevoegd aan uw huidige systeem om daar een topklasse-geluid uit te halen. Hoe zorgt de JBL MS-8 daarvoor? 

MS-8 Digitale Geluidsprocessor
tl_files/content_resources/jbl-ms8/ms-8.jpgHet hart van de MS-8 wordt gevormd door de MS-8 digitale geluidsprocessor. Bij JBL hebben we verstand van geluid én van auto’s. Onze ingenieurs hebben al hun expertise in de ontwikkeling van een speciale digitale geluidsprocessor (DSP-chip) gestoken, die de mogelijkheden van elke autoradioconfiguratie automatisch afstelt op de best mogelijke geluidsweergave. Het systeem gebruikt de meetgegevens, die door de microfoon (ingebouwd in de meegeleverde hoofdtelefoon) worden geregistreerd, om de geluidsweergave op alle belangrijke aspecten, (zoals frequentiebereik, basweergave, dynamiek, helderheid, detailweergave en stereogeluidsbeeld) te optimaliseren, ongeacht welke combinatie van standaard- en later toegevoegde componenten u ook heeft. Voor deze optimalisatie voert de MS-8 per seconde miljoenen berekeningen uit en verwerkt duizenden instructies.

tl_files/content_resources/jbl-ms8/signal.jpgiOmdat elk auto-interieur verschillend is en daardoor van invloed is op de geluidskwaliteit van een audiosysteem, verbetert de MS-8 ook de nauwkeurigheid van de geluidsweergave. Op basis van de meetgegevens van de microfoon in de hoofdtelefoon compenseert het systeem de minder gunstige klankeigenschappen van het interieur en past het de karakteristieken van de luidsprekers en andere componenten daarop aan.

En alsof dat nog niet genoeg is om een geweldig klinkend geluidssysteem te realiseren gebruikt de DSP van de MS-8 de meetgegevens ook nog om een geavanceerd algoritme voor tijdcorrectie aan te sturen. Daardoor zorgt de MS-8 ervoor dat het geluid uit alle luidsprekers tegelijkertijd uw oren bereikt. Daarmee worden het geluidsbeeld, de helderheid en weergavegetrouwheid sterk verbeterd. En de MS-8 is krachtig genoeg om dat voor vier verschillende zitposities tegelijk te doen. 

Maar het geluid groots laten klinken is slechts één aspect van de kracht van de geluidsprocessor in de MS-8. Want zelfs als het geluid optimaal is ingesteld, is het nog steeds geen geweldige geluidsbeleving als u het gevoel heeft, dat uw muziek nog steeds van onder uit uw portieren komt. Daar moet  JBL’s zelfontwikkelde Logic 7® surround geluidsverwerking aan te pas komen.

bekijk de videoLogic 7® Surround geluidsverwerking
tl_files/content_resources/jbl-ms8/logic7.gifWe leven in een ‘multi-kanaal’-wereld. Twee-kanaals stereogeluid is inmiddels ouderwets. JBL verricht al jaren baanbrekend werk op het gebied van realistische en pakkende geluidsweergave vanuit willekeurig welke bron door toepassing van het zelfontwikkelde Logic 7® surround algoritme. Na het afregelen van de geluidsinstallatie zelf, past de DSP-chip in de MS-8 Logic 7® toe om een 5.1 of  7.1-kanaals geluidsweergave te genereren zoals u nog nooit in een auto hebt ervaren. Het is alsof u in een thuisbioscoopsysteem op wielen rijdt. Logic 7® spreidt het geluid vanaf uw dashboard en geeft het interieur van uw auto een extra dimensie. Herinnert u zich nog dat geluid van onder uit uw deuren? Met Logic 7® behoort dat definitief tot het verleden. Zangstemmen en instrumenten komen nu heel natuurgetrouw op u af door het interieur van uw auto, alsof u op de beste plaatsen in uw favoriete concertzaal zit. En wat nog mooier is: Logic 7® werkt automatisch, zo uit de doos.

bekijk de video Volledig instelbaar
De JBL MS-8 is zo ontworpen dat het, zo uit de verpakking, uw autoradiosysteem geweldig laat klinken, zonder dat u nog allerlei kunstgrepen moet toepassen. Maar als u toch graag uw kwaliteiten als geluidstechnicus wilt uitproberen stelt de MS-8 u in staat om het systeem helemaal naar eigen inzicht te ‘fine-tunen’. Daarvoor heeft u de beschikking over een 31-bands grafische equalizer, waarmee u de automatische instellingen kunt aanpassen. U kunt het volume van het systeem en de subwoofers, en ook de toonregelingen zelf instellen. U kunt zelfs maximaal 5 voorkeursinstellingen opslaan, die u met één druk op de knop kunt activeren, zodat iedere bestuurder met zijn ‘eigen geluid’ kan rijden.

En mocht u toch niet helemaal gelukkig zijn met een zelfgekozen instelling, dan is dat met de MS-8 snel opgelost. Met één druk op de knop van de afstandsbediening worden de basisinstellingen weer van kracht, dus geweldig geluid is altijd binnen handbereik.

bekijk de video Systeemuitbreiding eenvoudig gemaakt
tl_files/content_resources/jbl-ms8/expansion.jpgHet revolutionaire aan het JBL MS-8 systeem is, dat het is ontworpen om werkelijk elk door de autofabrikant geïnstalleerde autoradiosysteem optimaal te laten klinken. De ingebouwde 20 watt x 8 versterker met input-en outputregelingen voor zowel voorversterker als luidsprekers, verbetert met gemak het vermogen van de ingebouwde of later geïnstallleerde versterker. Maar daar blijft het niet bij. Als u er klaar voor bent kan de MS-8 dienen als basis voor een werkelijk heel speciaal auto-geluidssysteem door toevoeging van subwoofers, een centrale luidspreker, versterkers en zelfs video-componenten, die allemaal direct op de MS-8 kunnen worden aangesloten. Meer ‘plug-and-play’ vindt u bij geen enkele andere fabrikant, en daarmee bespaart u de nodige uren die u anders kwijt zou zijn voor installatie en afregeling.  

bekijk de video

 

Buy Now