HUR FUNGERAR DET?

Kraftfull Processing
Vad gör MS-8 som inte den vanliga bilstereo produkten kan göra. Istället för att ersätta en av delarna som en högtalare eller en huvudenhet. Är den istället utvecklad för att läggas till ditt befintliga system, för att få ett bättre ljud från det du redan har. Så, hur gör JBL MS-8 för att göra så att ett befintligt system låter bättre?

MS-8 Digital Signal Processor
tl_files/content_resources/jbl-ms8/ms-8.jpgKärnan i systemet är MS-8´s digital signalprocessor. JBL kan en hel del om ljud och vi vet en del om bilar. Vi har samlat all denna kunskap för att kunna utveckla ett speciellt DSP chip som automatiskt justerar ljudet på alla billjudsystem för bästa möjliga ljud. Man använder den signal som kommer från medföljande binaural headset mikrofonen, den mäter och processorn i MS-8 förbättrar varje ljudparameter (inklusive frekvensgång, bas,  dynamik, låg distortion, upplösning och stereoljudbild) från både original installerade kombinationer och eftermarknads produkter. Detta är möjligt, genom att man gör miljontals beräkningar varje sekund i DSP processorn.

tl_files/content_resources/jbl-ms8/signal.jpgiEftersom varje bilinteriör är olika och kan detta ha stor inverkan på ljudkvaliteten på ett ljudsystem, MS-8 DSP´n förbättrar också den tonala balansen med hjälp av sin inbyggda EQ funktion. Genom att titta på mätningarna från headset mikrofonen, kompenserar och justerar EQ funktionen efter bilens kupé egenskaper samt för de högtalare och den elektronik som används i ditt system.

Om inte det vore tillräckligt nog för ett välljudande system. Så tar MS-8´s DSP mätsignalen och tillämpar en avancerad tidskorrigerings algoritm. Genom att jobba med tidskorrigering, kommer MS-8 att kompensera så att ljudet kommer från alla högtalare samtidigt i fas. Detta förbättrar avsevärt systemets ljudbild, upplösning och realism. I själva verket är MS-8 så avancerad att den kan göra detta från upp till fyra olika individuella sittplatser i bilen.

Att få ljudet rätt är bara en del av det som gör MS-8 DSP så kraftfull. Även när ljudet är justerat med EQ funktionen, så blir inte upplevelsen optimal om det låter som om all din musik  kommer från dina bildörrar. Det är där JBL´s egen utvecklade Logic 7 ® Surround system kommer in

Se videonLogic 7® Surround Processing
tl_files/content_resources/jbl-ms8/logic7.gifIdag lever vi i en flerkanalig värld. En del av vårt 2-kanals stereolyssnande är ett minne blott. JBL har visat vägen i många år genom att skapa realistiska och tydliga ljudupplevelser från olika signalformat,  detta är möjligt med hjälp av en egenutvecklad surround algoritm kallas Logic 7 ®. När du har korrigerat för bättre ljud från ditt ljudsystem, finns det dessutom i MS-8-processorn ett Logic 7 ® läge för att skapa en realistisk surround ljudbild i 5,1 eller 7,1 något som du aldrig tidigare upplevt i en bil. Det är som att ha ett hemmabiosystem på hjul. Logic 7 ® sprider ljudet över instrumentbrädan genom att lägga till en känsla av rymd inne i bilen. Kom ihåg hur din musik lät från dina bildörrar? Med Logic 7 ® är detta ett minne blott. Sång och instrument kommer nu att realistiskt placeras överallt i din bil, på samma sätt som om du hade en av de bästa platserna på din favorit konsert. Och det bästa av allt, Logic 7 ® är automatisk ingen kalibrering behöver göras.

Se videon Fullständig anpassning
JBL MS-8 låter fint direkt när du kopplat in den. Den kommer att göra så att bilens befintliga ljudsystem låter jättebra utan att du behöver göra några småjusteringar. Men om du vill prova på att vara din egen ljudtekniker finns det möjlighet att finjustera ljudet så mycket du vill. Med en 31-bands grafisk equalizer kan du koppla förbi den automatiska justeringen, detta för att kunna justera efter din egen personliga smak. Du kan styra systemets volym, subbas volym och tonkontroller. Du kan även lagra upp till fem olika inställningar, så att alla som kör bilen kan ha sina egna personliga inställningar. 

Om du av någon anledning inte gillar ljudet du har ställt in, kan MS-8 fixa till detta på ett kick. Med ett tryck på fjärrknappen, kommer MS-8-processor återgå till de ursprungliga inställningarna som gjordes efter kalibreringen, så bra ljud är aldrig långt borta

Se videon Enkel system expansion
tl_files/content_resources/jbl-ms8/expansion.jpgDet som gör JBL MS-8 så revolutionerande är att den är utformad för att passa alla olika billjudsystem så att de skall låta bra, inklusive ett fabriksmonterat ljudsystem. Med en högkvalitativ inbyggd 8 x 20 watts förstärkare med både förförstärkar och högtalaringångar och utgångar, bara kan förbättra ljudkvaliten från både en fabriksmonterad eller eftermarknadads produkt. Men det slutar inte där. När du är färdig kan MS-8 fungerar som grunden för ett verkligt speciellt ljudsystem för bil, här kan du lägga till subbas, centerhögtalare, förstärkare och även en bildspelare till MS-8 när du vill. Det är så nära "Plug-and-Play" som du kan hitta och det sparar timmar om du behöver eller vill ansluta ytterligare produkter. 

Se videon