HVORDAN FUNGERER DET?

Kraftfuld bearbejdning
Hvad der gør MS-8 så anderledes end ethvert anden typisk bilradioprodukt er, at det er udformet på en sådan måde, at du i stedet for at skulle udskifte en del som f.eks. en højttaler eller en høretelefon blot skal tilføje det til dit eksisterende system for at opnå fantastisk lyd i det anlæg, du allerede har. Hvordan kan det lade sig gøre, at JBL MS-8 kan forbedre en eksisterende systemlyd?

MS-8 Digital signalprocessor
tl_files/content_resources/jbl-ms8/ms-8.jpgHjertet i MS-8 er en digital signalprocessor. Hos JBL ved vi alt om lyd og alt om biler. Vores ingeniører har lagt al deres ekspertise i at udforme en specialfremstillet DSP-chip, som automatisk tilpasser ethvert bilradioanlæg til at give den bedst mulige lyd. Ved hjælp af detaljeret input fra det medfølgende sæt høretelefoner med mikrofon, måles og forbedres hver eneste form for lydgengivelse (herunder frekvensrespons, basydelse, dynamik, klarhed, detalje og stereoafbildning) i et hvilket som helst fabriksleveret eller senere indkøbt anlæg. Den gør det ved at foretage millioner af beregninger hvert eneste sekund på basis af tusindvis af instruktioner.

tl_files/content_resources/jbl-ms8/signal.jpgiEnhver bils indre er forskelligt fra de andre, hvilket kan have stor indflydelse på lydkvaliteten i et hvilket som helst lydanlæg, og derfor forbedrer MS-8‘s DSP-chip også tonenøjagtigheden, når den tilpasser systemet. Ved hjælp af målingerne fra høretelefonerne med mikrofon kompenserer og udligner den bilens kabineegenskaber både hvad angår højttalernes og selve den anvendte elektroniks såkaldte 'sonic signature'.

Og hvis det ikke allerede ville være nok for at få en fantastisk lydoplevelse ud af systemet, så bruger MS-8s DSP-chip også målingerne til at beregne en avanceret tidskorrektionsalgoritme. Ved at anvende denne tidskorrektion sikrer MS-8, at lyden fra alle højttalerne rammer dine ører nøjagtigt samtidigt. Dette forbedrer systemets afbildning, klarhed og realisme betydeligt. MS-8 er endda i stand til at gøre dette fra op til fire forskellige sædepositioner. 

At få den rigtige lyd frem er kun en del af, hvad der gør MS-8s DSP til et så kraftfuldt værktøj. Selv når lyden er fuldstændigt udlignet, giver det ikke den helt store lydoplevelse, hvis al din musik lyder, som om den kom fra bunden af dine bildøre. Det er her JBLs egenudviklede Logic 7® surround processing kommer ind i billedet.

Se videoenLogic 7® Surround Processing
tl_files/content_resources/jbl-ms8/logic7.gifI verden i dag modtager vi vores indtryk fra adskillige kanaler. Den måde vi lyttede til stereomusik på via 2 kanaler tilhører fortiden. JBL har i en årrække ført an med at levere realistiske og engagerende musikoplevelser fra hvad som helst ved hjælp af vores egenudviklede surround processing algoritme Logic 7®. Når musikanlæggets lydgengivelse er korrigeret, indsætter MS-8 processoren Logic 7® til at skabe en realistisk og indhyllende 5,1 eller 7,1 lyd, som du aldrig før har oplevet i en bil. Det er lige som at have et hjemmebiografsystem på hjul. Logic 7® spreder lyden hen over dit instrumentbræt og tilføjer en helt ny rumfornemmelse i din bil. Og kan du huske, da din musik lå proppet sammen i bunden af bildørene? Med Logic 7® tilhører det også fortiden. Vokal- og instrumentlyde bliver nu anbragt på realistisk måde i hele din bils indre, næsten som om du sad på de bedste pladser til en koncert med dine yndlingsmusikere. Og det bedste af det hele er, at Logic 7® automatisk er klar lige fra boksen.

Se videoen Fuldstændig brugertilpasning
JBL MS-8 er så kraftfuld, at du med det samme får en fantastisk lyd ud af anlægget i din bil uden at du behøver at justere noget som helst. Men hvis du har lyst til sætte din erfaring som lydtekniker på en prøve, så lader ms-8 dig fintune lyden lige så meget som du vil. Med en 31-bånds grafisk equalizer på fingerspidserne kan du tilsidesætte den automatiske lydudligning og tilpasse den din personlige smag. Du kan justere systemlydstyrken, subwoofer lydstyrke og tonekontrollerne. Du kan endda lagre op til fem forskellige brugerindstillinger, så du kan kalde dem frem med tryk på en knap, så alle der kører bilen kan have deres egen personlige indstillinger. 

Og hvis du så alligevel ikke brød dig om lyden efter din justering, ordner MS-8 også dette på et øjeblik. Med et enkelt tryk på fjernbetjeningsknappen vender MS-8 processoren tilbage til de oprindelige indstillinger efter kalibreringen, så du altid har den bedste lyd ved hånden.

Se videoen Nem systemekspansio
tl_files/content_resources/jbl-ms8/expansion.jpgHvad der gør JBL MS-8 til noget fuldstændigt revolutionerende er, at den er udformet til at kunne få ethvert bilradioanlæg til at lyde fantastisk, også det fabriksleverede lydanlæg. Med en højkvalitets 20 watt X 8 højttaler indbygget med både pre-amp og speaker-level indgange og udgange, kan den nemt forbedre det helt almindelige fabriksleverede anlæg eller senere indkøbte. Men det er ikke det hele. Når du er klar til det, kan MS-8 fungere som base for et helt specielt bilmusikanlæg, hvis du tilføjer subwoofers, en centerhøjttaler, højttalere eller endda videokomponenter direkte til din MS-8. Det er så tæt på "plug-and-play", som du kan forestille dig, og sparer dig hen ad vejen for mange timers installation og indstillinger.

Se videoen