HVORDAN VIRKER DET?

Kraftig prosessering
Det som skiller MS-8 fra et typisk bilstereoprodukt er at i stedet for å erstatte en komponent som en høyttaler eller hovedenhet, er den designet til å legges til ditt eksisterende system for å få topp lyd fra det du allerede har. Så, hvordan får JBL MS-8 egentlig et eksisterende anlegg til å høres bedre ut?

MS-8 digital signalprosessor
tl_files/content_resources/jbl-ms8/ms-8.jpgI systemets hjerte er MS-8 digital signalprosessor.  Hos JBL kan vi lyd, og vi kan bil. Våre ingeniører samlet all denne ekspertise inn i design av en spesiallaget DSP-chip som automatisk stiller inn ethvert bilradiosystem for best mulig lyd. Ved å bruke detaljerte inndata fra det inkluderte binaurale hodesettets mikrofon måler og forbedrer den hver målbare detalj for lydytelse (inkludert frekvensrespons, bassytelse, dynamikk, klarhet, detalj og stereobilde) fra enhver kombinasjon av OEM- og ettermarkeds-komponenter. Den gjør dette ved å foreta millioner av utregninger hvert sekund med tusenvis av instrukser.

tl_files/content_resources/jbl-ms8/signal.jpgiSiden hvert kjøretøys interiør er forskjellig og kan ha stor innvirkning på lydkvaliteten til et gitt stereoanlegg, forbedrer MS-8s DSP også tonal nøyaktighet ved å stille inn lyden til systemet. Ved å se på målingene tatt fra det binaurale hodesettets mikrofon, kompenserer den og stiller inn lyden for kjøretøyets indre karakteristika i tillegg til for lydsignaturen til høyttalerne og elektronikken som brukes.

Og som om ikke det er nok for å få et glimrende lydsystem, tar MS-8s DSP måledataene og legger på en avansert tidskorrigeringsalgoritme. Ved å bruke denne tidskorrigeringen, sikrer MS-8 at lyden fra alle høyttalere vil treffe dine ører samtidig. Dette forbedrer systemets lydbilde, klarhet og naturlighet betraktelig. MS-8 er faktisk kraftig nok til å kunne gjøre dette fra opptil fire forskjellige individuelle sitteposisjoner. 

Å få til riktig lyd er bare en del av det som gjør MS-8s DSP så kraftig. Til og med med lyden helt innstilt, vil ikke det skape en særlig god opplevelse hvis all musikken høres ut som den kommer fra nederst på dørene dine. Dette er hvor JBLs egen Logic 7® surroundprosessering kommer inn.

view the videoLogic 7® Surroundprosessering
tl_files/content_resources/jbl-ms8/logic7.gifVi lever i en flerkanals verden i dag. Mye av vår lytting til tokanalsstereo tilhører fortiden til. JBL har ledet an i årevis når det gjelder å skape realistisk og engasjerende lydopplevelser fra alt materiale ved å bruke en proprietær surroundprosesseringsalgoritme kalt Logic 7®. Når MS-8 har korrigert for lydprestasjonen til stereoanlegget, bruker den Logic 7® for å lage en realistisk og innsvøpende 5.1- eller 7.1-lyd som aldri før har funnes i et kjøretøy. Det er som å ha et hjemmekinoanlegg på hjul. Logic 7® sprer lyden over ditt dashbord som legger til en følelse av rom inni bilen din Og husker du musikken din stappet inn nederst i dørene dine? Med Logic 7® er det noe som hører fortiden til. Vokal og instrumenter vil nå bli realistisk plassert over interiøret i ditt kjøretøy som om du har de beste plassene i salen på din favorittkonsert.  Og det beste av alt er at Logic 7® er automatisk rett fra esken.

view the video Fullstendig tilpasning
JBL MS-8 er så kraftig at den rett fra esken vil få lyden i din eksisterende bilstereo til å høres fantastisk ut uten å måtte gjøre noen modifisering. Men hvis du har lyst til å prøve deg som lydtekniker, lar MS-8 deg fininnstille lyden så mye du vil. Med en 31-bånds grafisk equalizer til rådighet kan du overstyre den automatiske lydinnstillingen slik at det passer din smak. Du kan styre systemvolum, subwoofer-volum og tonekontroller. Du kan til og med lagre opptil fem egne innstillinger som kan hentes frem med en knapp slik at alle som kjører kan ha sine egne favorittinnstillinger. Og dersom du ikke skulle like lyden til en innstilling du evt. har gjort, gjør MS-8 fiksing av ting kjempelett. Med et trykk på fjernkontrollen, vil MS-8 prosessoren gå tilbake til sin originale innstilling etter kalibrering, så flott lyd er aldri langt unna.

view the video Enkel utvidelse av systemet
tl_files/content_resources/jbl-ms8/expansion.jpgDet som gjør JBL MS-8 så revolusjonerende er at den er laget slik at ethvert bilstereoanlegg høres fantastisk ut - inkludert fabrikkleverte. Med en høykvalitets forsterker med 20 watt X 8 innebygd med både forforsterker- go høyttalernivås innganger og utganger, kan den enkelt forbedre effekten til en hovedenhet fra fabrikk eller ettermarked. Men det stopper ikke der. Når du er klar kan MS-8 være grunnlaget til et virkelig spesielt bilstereosystem hvor du legger til subwoofere, en senterhøyttaler, forsterkere eller til og med videokomponenter direkte til MS-8 senere. Det er så nær “Plug-and-Play” du kommer, og vil spare deg timer i forhold til tilleggsinstallasjon og oppsettstid senere.  

view the video