MITEN MS-8 TOIMII?

Tehokas prosessointi
MS-8:n erottaa tavanomaisesta auton äänentoistotuotteesta se, että kaiuttimien tai pääyksikön korvaamisen sijasta laite on suunniteltu lisättäväksi nykyiseen äänentoistojärjestelmääsi tuottamaan nykyisestä kokoonpanostasi paras mahdollinen äänenlaatu. Miten JBL MS-8 käytännössä toimii?

MS-8 digitaalinen signaaliprosessori
tl_files/content_resources/jbl-ms8/ms-8.jpgMS-8:n sydän on sen digitaalinen signaaliprosessori. JBL tuntee sekä äänentoiston että autot. Insinöörimme ovat hyödyntäneet koko kattavan ammattitaitonsa erikoisvalmisteisen DSP-sirun tuottamiseen, joka automaattisesti korjaa minkä tahansa äänentoistojärjestelmän taajuudet parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Binauraalisen kuulokemikrofonin välittämien tietojen avulla MS-8 arvioi ja parantaa äänentoiston jokaista osa-aluetta (mukaan lukien taajuusvastetta, basson suorituskykyä, dynamiikkaa, selkeyttä, terävyyttä ja stereokuvausta) millä tahansa vakio- tai asennettujen komponenttien yhdistelmällä. Laite pystyy tähän, koska se suorittaa miljoonia laskelmia tuhansien käskyjen avulla joka sekunti.

tl_files/content_resources/jbl-ms8/signal.jpgiJokaisen ajoneuvon sisätilat ovat erilaiset ja niillä voi olla merkittävä vaikutus äänentoistojärjestelmän äänenlaatuun. MS-8:n digitaalinen signaaliprosessori (DSP) parantaa myös tonaalista tarkkuutta korjaamalla järjestelmän taajuuksia. MS-8 tulkitsee binauraalisen kuulokemikrofonin lähettämiä tuloksia kompensoiden ja korjaten taajuuksia sopimaan ajoneuvon sisätilojen ominaisuuksiin sekä käytössä olevien kaiuttimien ja elektroniikan äänentoistoon.

Aivan kuin tämä ei riittäisi loistavan äänentoiston saavuttamiseen, MS-8:N DSP hyödyntää mittaustulokset edistyksellisen aikakorjausalgoritmin avulla. Aikakorjauksen avulla MS-8 varmistaa, että ääni saapuu korviisi jokaisesta kaiuttimesta samanaikaisesti. Tämä parantaa järjestelmän kuvausta, selkeyttä ja realismia. MS-8 on itse asiassa niin tehokas, että se voi tuottaa aikakorjauksen neljälle erilliselle istumapaikalle.

Äänen oikeanlainen muotoilu on vain osa MS-8:n tehokkuutta. Vaikka ääni olisi täysin taajuuskorjattu, kokemus jäisi laihaksi, jos ääni kuulostaisi siltä, kuin se kaikuisi oviesi alaosista. Tämän takia laite sisältää JBL:n patentoidun Logic 7® surround-prosessointiominaisuuden.

katso videoLogic 7® Surround-prosessointi
tl_files/content_resources/jbl-ms8/logic7.gifElämme monikanavaisessa maailmassa. Stereo, 2-kanavainen kuuntelu on menneen talven lumia. Jo vuosien ajan, JBL on toiminut suunnannäyttäjänä realistisen kuuntelukokemuksen saralla Logic 7® äänen prosessointialgoritmin avulla. Kun MS-8-prosessori on korjannut äänentoiston suorituskyvyn, se käyttää Logic7®-prosessointia realistisen 5.1- tai 7.1-kanavaisen äänentoiston luomiseen, mitä ei ole koskaan aiemmin koettu ajoneuvojen äänentoistojärjestelmissä. Aivan kuin kotiteatterijärjestelmäsi olisi autossasi. Logic7® jakaa äänen tasaisesti halki kojelautasi tuoden tilan tuntua autoosi. Entäpä musiikkisi, joka oli jumittunut oviesi alaosiin? Logic7®:n avulla se on vain muisto menneisyydestä. Solistin ääni ja bändin instrumentit jakautuvat realistisesti ajoneuvon sisätiloihin, aivan kuin sinulla olisi permantopaikat suosikkikonsertissasi. Ja mikä parasta, Logic7® toimii automaattisesti suoraan paketista.

katso video Täydelliset säätömahdollisuudet
JBL MS-8 on niin tehokas, että se voi parantaa autosi äänentoistojärjestelmää suoraan paketista ilman mitään säätöjä. Mutta jos haluat kokeilla äänentoistoteknikon taitojasi, voit säätää MS-8:aa niin paljon kuin haluat. 31-kaistaisen graafisen taajuuskorjaimen avulla voit ohittaa automaattisen taajuuskorjauksen ja säätää oman makusi mukaan. Voit säätää järjestelmän tai subwooferin äänenvoimakkuutta sekä äänisävyä. Voit jopa tallentaa viisi omaa asetustasi, jotka voidaan kytkeä yhdellä painikkeella, joten jokainen kuski voi säätää juuri itselleen sopivat asetukset.

Ja jos sattuu niin, ettet pidä omista säädöistäsi, MS-8 voi korjata homman helposti. Vain yhtä painiketta painimella voit palauttaa MS-8:n alkuperäiset asetukset, eli huippuäänentoisto on aina ulottuvillasi

katso video Helppo laajentaminen
tl_files/content_resources/jbl-ms8/expansion.jpgJBL MS-8:n mullistavin ominaisuus on sen joustavuus: se tekee mistä tahansa äänentoistojärjestelmästä loistavan kuuloisen, mukaan lukien vakiojärjestelmät. Korkealuokkaisella 20 W x 8 vahvistimella ja esivahvistimen ja kaiutintasojen tuloilla ja lähdöillä varustettu MS-8 voi vaivattomasti parantaa vakio- tai asennetun pääyksikön tehoa. Mutta ei siinä vielä kaikki. Jos haluat, voit käyttää MS-8:aa todella tehokkaan autoäänentoistojärjestelmän keskuksena lisäämällä subwoofereita, keskikaiuttimen tai jopa videokomponentteja suoraan MS-8:aan. Tätä lähemmäs ”kytke ja käytä”-laitetta et voi päästä. Voit säästää useita tunteja ylimääräistä asennusaikaa. 

katso video